Estimeret Læsetid: 4 minutter

Derfor skal du have et håndvævet kugletæppe

I Danmark er kugletæpper blevet mere aktuelt over de seneste par år og der er i hvert fald mange grunde til at vælge et kugletæppe i stedet for et traditionelt tæppe, her iblandt:

  • Tæpperne, hvis det ikke er en billig kopivare, er som regel lavet af 100% uld, så derfor vil kvaliteten være af højeste hylde, og i stand til at kunne bruges i mange år fremadrettet.
  • Kugletæpperne giver en anderledes tone en man som regel er vant til med traditionelle tæpper.
  • Man køber et kvalitetsprodukt, der er 100% håndvævet af en ekspert, og det kan i høj grad mærkes på produktet.
  • Ved køb af kugletæpper, der bliver produceret i Nepal, støtter man nepalesiske kvinder, og giver dem mulighed for bedre levevilkår.

Hvor passer kugletæppet i dit hjem?

Kugletæpperne, er med til at danne tonen i et rum, da de er lidt mere anderledes end de traditionelle gulvtæpper. Kugletæpperne kan sættes i stuen, eller soveværelset for at give en mere afslappende og uformel tone til rummet, hvis det er det man har gerne vil opnå, dog afhænger dette dog også af farverne på kuglerne, som man heldigvis kan få i adskillige af farver.

Det er også muligt at få kugletæpperne i forskellige former:

  • Rundt
  • Rektangel
  • Firkantet

Dette giver selvfølgelig også mulighed for at kunne være fleksibel i forhold til, hvilken tæppeform der passer bedst ind til ens eget rum.

               

Kugletæpper til børneværelse

Til børneværelser passer kugletæpper perfekt. De meget populære multicolor kugletæpper, gør at det kan placeres i et børneværelse. De friske og lejerige farver lyser et børneværelse op, og ville gøre selv et barn glad, tæppet er som tidligere nævnt, også lavet uden giftig farve, fremkalder heller ikke nogen allergi eller indeholder AZO, og derfor kan børn også sikkert lege omkring tæppet uden nogen fare. Kugletæppet er samtidigt blødt og holdbart, så børn ville også kunne leget rart og sikkert omkring kugletæppet, uden at være i fare, samtidig med at tæppet ville kunne holde til at blive leget på.

rundt-multicolor-kugletæppe

Her kan du finde kugletæpper i Danmark

I Danmark er der flere steder hvor at man kan købe kugletæpper og på den måde gøre det lidt nemmere end at købe fra en ukendt, udenlandsk hjemmeside. Hos Wooldot.com, er det muligt at købe kugletæpper.

Sådan plejer du dit kugletæppe

Der er nogle forskellige ting man skal gøre, og nogle ting som man skal holde sig fra når at man plejer sit kugletæppe, og de ting vil her blive gennemgået. Kugletæpperne er lavet af uld, som er et materiale, der kan holde til rigtigt meget. Grunden til at man gerne vil blive ved med at pleje, og passe på sit kugletæppe er for at forlænge levetiden af det. Så hvordan vedligeholder man sit kugletæppe? Da tæppet er blevet vævet sammen af erfaren nepalesiske håndværkere, så er kugletæppet nemlig sat meget godt sammen, og kan derfor også holde til en masse, og det er blandt andet, at man kan støvsuge og ryste tæppet af for at der ikke er snavs og skidt på, i længere perioder. Hvis der ender med at komme en plet på dit kugletæppe, så anbefales det at gøre rent med det samme, da det er nemmere at gøre rent inden det har sat sig, her kan man nå at dyppe det med et viskestykke eller køkkenrulle, og muligvis få suget væsket op. En af de helt forbudte ting at gøre med dit kugletæppe er at sætte det i vaskemaskinen! Uldet kommer nemlig til at lugte rigtigt meget, i rigtig lang tid!

hvor laves kugletæpperne?

I Nepal har det været i tradition, at lave kugletæpper, det er også derfor at mange af produktionsstederne for kugletæpper, ligger i Nepal, dog ses det også i Tyrkiet og Egypten. I Nepal er det de nepalesiske håndværkere der laver tæpperne og fremstillerne dem.

Hvordan fremstilles kugletæpperne?

Fremstillingsprocessen er således, at der som regel bliver eksporteret 100% ren uld, fra New Zealand, til Nepal. Herefter bliver der tilsat farvestoffer, der ikke er giftige, fremkalder allergi eller indeholder AZO. Efter uldet er blevet farvet, begynder de nepalesiske håndværkere at håndrulle uldet, så at det bliver til lige store kugler, og derefter skylles kuglerne til de har fået den perfekte fasthed samt form. Når formen og fastheden er på plads bliver kugler sat udenfor for at tørre, herefter er kuglerne klar til at blive vævet sammen til et tæppe.

Alle kugletæpper er specielt håndlavede af nepalesiske håndværkere, så processen er meget tidskrævende, hele processen kan tage op til 100 timer, for en enkelt nepalesisk arbejder, at lave et enkelt kvalitetskugletæppe.

Hvad støtter du når du køber et kugletæppe der er produceret i Nepal?

Når at du køber et kugletæppe fra Nepal, støtter du dem der producere kugletæpperne. Dem der producere kugletæpperne, altså de nepalesiske håndværkere, lever på produktionsstederne under gode forhold, hvor at de tjener op til 2-3 gange mere end, hvad gennemsnitslønnen er for det pågældende område. De får også meget fleksible arbejdsforhold, da de har større familier at passe på, og jobbet gør at de stadig kan producere hjemmefra, uden det kommer til at have en effekt på kvaliteten af produkterne. De forskellige ting som lige er blevet nævnt, vil blive ved med at blive støttet op omkring, ved fremtidig salg af kugletæpper, og der vil også blive yderligere kæmpet omkring kvinders leveforhold.

Du støtter også op omkring den nepalesiske kultur, da det har været i Nepals kultur i lang tid at lave kugletæpper.

Findes der trekantede kugletæpper?

Trekantede kugletæpper er ikke særlige udbredte i forhold til runde, firkantede og rektangel kugletæpper, men hvorfor ikke? Der er ikke én specifik grund til at der ikke bliver produceret mængder af trekantede kugletæpper, som de øvrige, det kan være at det er dyrere at fremstille, eller at det er sværere at fremstille end de andre former for kugletæpper, ellers kan det være fordi at det bare ikke er lige så flotte som de firkantede, rektangulære eller firkantede, men det er dog stadig muligt at kunne bestille et speciallavet kugletæppe der er trekantet.

Rate this post
Share This