Estimeret Læsetid: 2 minutter

Et stort udvalg af modeller

Er man på udkig efter den helt perfekte trampolin, så skal man naturligvis kigge godt blandt markedets modeller. Både små og store kan hygge sig med en helt almindelige have trampolin, der fås i forskellige størrelser og mange unikke modeller.

En rund trampolin er designet på den måde, at alle fjedre altid reagerer. Det vil sige, at man på en sådan kan lave kontrollerede hop, da man altid ved, hvordan trampolinen vil reagere. På den måde bliver man også helt naturligt ledt mod midten, når man hopper på den, da det er det blødeste sted. Det er en stor fordel, da man sjældent er opmærksom på, hvor på trampolinen man hopper, når man er i gang

På en firkantet trampolin er hoppene ikke kontrolleret på samme måde som på den runde. Her reagerer de enkelte fjedre nemlig forskelligt på hvert hop og også på forskellige tidspunkter. Det betyder, at man kan hoppe hvor som helst på trampolinen og få et godt og ensartet hop. Det giver frihed til det enkelte hop, og denne type er attraktiv, hvis man gerne vil have forskellige stunts og tricks.

Man kan også vælge en nedgravet trampolin, der på den måde bliver en helt almindelig del af haven. Fordelen ved denne type er, at den er mere sikker, men samtidig også fremstår som en flot del af haven.

Valg af trampolin

Sådan vælger du den rette trampolin. Du skal selvfølgelig overveje både fordele og ulemper ved de forskellige modeller. For det første er det oplagt at vælge, om man ønsker en rund eller firkantet trampolin. Den runde trampolin er den mest sikre model, og da den er rund, er den lige bred, uanset hvor på den man befinder sig. Det gør det også nemmere at blive på trampolinen og ikke springe ud over den. En ulempe ved denne type er, at det kan være lidt sværere at hoppe lige så højt, som det er på en firkantet model. Dette er på grund af den høje diameter mellem fjedrene. Har man brug for at lave høje eller kraftige spring, så skal man vælge en anden model. Man skal uanset hvad aldrig give sig i kast med spring, der overstiger ens personlige evner. Hvis man har lyst til almindelige og kontrollerede hop, så er den runde trampolin helt ideel.

En firkantet trampolin kan både bruges af en og to personer. Hvis man vælger en stor model, kan den dog godt bruges af endnu flere. På den firkantede model er der en kort diameter mellem trampolinens fjedre, og det gør, at den er helt ideelt til både høje, tekniske og krævende spring. Ulempen ved trampolinen er dog, at man nemt kan ryge ud over kanten på den. Det kan derfor være en god idé enten at grave trampolinen ned eller at købe et sikkerhedsnet til den. Uanset hvad så skal man på denne type heller aldrig give sig i kast med spring, der er over egen evne.

Kan også fås med håndtag

En trampolin kan fås både med og uden håndtag. Hvis der er håndtag på, kan man bruge den til Jump Fitness. Et t-formet hånd støtter under træningen, og det kan hjælpe til, at man får endnu mere fart på sine hop. Har man lyst til at vide mere om Jump Fitness på en trampolin, så foregår det med forskellige sekvenser, hvor man blandt andet kan hoppe med det ene ben foran det andet, lave spark til siden, høje knæløft og meget mere. Håndtaget giver perfekt støtte til de forskellige øvelser.

Rate this post
Share This