Estimeret Læsetid: 3 minutter

Er bankkontoen i minus i slutningen af hver måned?

Så kan det være tid til at tage et kig på dine udgifter. Der er dog heldigvis mange måder, hvorpå du kan spare penge uden at du vil kunne mærke det i din hverdag.

Vi har derfor samlet tre tips til, hvordan du kan få lidt mere overskud i kassen, uden at du skal give afkald på hver eneste lille fornøjelse eller glæde.

Læs også om energisparetips.

Mange bække små… – tjek dine abonnementer og faste udgifter

Når man skal råde bod på økonomien, er manges første reaktion at skære på enkelte og enestående udgifter, der ser store ud, når de bliver hævet på bankkontoen.

Det er ikke nødvendigvis en dårlig idé, men enkelte udgifter er sjældent anledningen til, at du går i minus fra måned til måned.

Det er derimod de faste udgifter, der giver dig et hul i kistebunden.

Hvis du allerede har besluttet dig for at minimere dine udgifter, er det altså tid til at kaste en kritisk blik på de tilbagevendende betalinger.

Mange banker og diverse betalingsservice (såsom Apple, PayPal, MobilePay m.v.) har ofte dedikerede kategorier til tilbagevendende udgifter. Det betyder, at du nemt kan danne dig et overblik over dine abonnementer og faste udgifter.

Medmindre du er villig til at lave markante ændringer i din hverdag, kan du næppe spare penge på husleje, el, vand og varme.

Men er der noget, du betaler for hver måned – som du egentlig ikke bruger? Det kan være alt fra fitness-medlemskaber til streamingtjenester til avisabonnementer.

Du kan eventuelt begynde at føre dagbog over hvor meget, du bruger det enkelte abonnement. Bare en lille kryds eller en streg på en skriveblok, hver gang du tænder for Netflix eller tager til fitness.

Hvis du afmelder dig et abonnement, og finder ud af, at du har brug for det, kan du altid tilmelde dig igen. I mange tilfælde vil de endda tilbyde dig en rabat eller gratis periode, hvis du vender tilbage.

Er der et billigere alternativ?

Når du har afmeldt de tjenester, du ikke får brugt nok, er det tid til at se på, om du kan finde nogle billigere alternativer til de ting, du faktisk har brug for.

Der er ofte lidt et slaraffenland af muligheder, når du begynder at se nærmere på dine faste udgifter. Hvis du er medlem af en a-kasse, kan du eksempelvis se på, hvorvidt du betaler for nogle ekstra ydelser. En supplerende lønsikring er eksempelvis en god investering, hvis du er i job og tjener over et bestemt beløb, men hvis du er arbejdsløs eller tjener mindre end det maksimale dagpengebeløb, kan det være en idé at sætte det på pause.

Er du selvstændig og driver en virksomhed, er der også penge at spare. Med et nemt og brugervenligt HR-system, kan du spare tid og dermed også penge på dokumenthåndtering, GDPR, medarbejderudvikling mm. Derudover kan du nemt holde overblik over tid/fravær hos dine ansatte, uden at det skal tage en hel sommer.

Du kan også kigge nærmere på dit digitale forbrug.

Der er nemlig ofte stor konkurrence mellem teleudbydere. Det betyder, at du potentielt kan spare flere hundrede kroner om året – uden at du er nødt til at skifte til et langsommere internet eller mindre data på mobilen.

Der eksisterer flere tjenester på nettet, såsom Mobilabonnement.dk og Bredbånd.dk, der lader dig sammenligne abonnementer hos forskellige udbydere. Bare sætte en øvre grænse i søgningen på hvad, du betaler lige nu for dine abonnementer. Så får du en lang række forslag til, hvor du kan få et bedre tilbud.

Rate this post
Share This