Estimeret Læsetid: 2 minutter

Zinkbeklædning er en moderne og miljørigtig byggemetode, som kan bruges til både facader, gavle og meget mere. Det er ofte brugt til at inddække træ, da det ikke kræver nogen form for vedligehold når først det er sat op. 

Før projektet går i gang

Før zinkbeklædningen kan blive installeret, skal du først tage stilling til hvilken type det skal være. De fire typer kan bruges både på husets facade og gavl. Normalt skelner man mellem fire forskellige typer:

  • Blindfals design er typisk rektangulære plader, med markante samlinger i mellem. Samlingerne giver et flot udtryk, og kan monteres både lodret og vandret ift. hvad der giver mening for præcis dit hus.
  • Stikfals design består af lange, smalle paneler. De er hurtige at installere, og afdækker effektivt et større område.
  • Stående false er de mest udbredte mellem zinktage, men kan også bruges til facaden. Det gør at vi kan skabe en flydende overgang mellem tag og facade, og dermed skabe et meget moderne udseende.
  • Klink design, som ligner stikfals. Denne metode sørger dog for at samlingerne er helt skjulte, ved at panelerne overlapper hinanden. Det giver også en skygge lige under hvert panel, som giver et flot lys-spil på din facade.

Hvide pletter

Umiddelbart efter installationen, kan der opstå hvide pletter på zinken, også kendt som hvidrust. Zink danner i løbet af et par år et beskyttende lag på overfladen gennem en kemisk reaktion med luften, men dannes der hvidrust gennemgår de pletter ikke reaktionen. Hvidrust opstår hvis zinken ikke har været opbevaret korrekt før installationen, og det er derfor vigtigt at få hjælp og rådgivning hos blikkenslagere, som har erfaring med at arbejde med zink.  

Installation af zinkbeklædning 

Prisen, og hvor lang tid det vil tage at installere en zinkbeklædning, afhænger meget af størrelsen på projektet. 

Det er dog altid bedst at rådgive sig med professionelle blikkenslagere, som har erfaring med netop din type projekt. Hos Aage Jørgensen VVS står de altid klar til at hjælpe dig, hvis du går og overvejer dit næste projekt.

Rate this post
Share This